Aktuális

Kevesebben maradnak el a rezsivel

A legtöbb álmatlan éjszakát a gázszámlák, a legkevesebb gondot a távhődíjak okozzák.

Tizenkét hónap leforgása alatt 26 milliárd forinttal mérséklődött a fogyasztók rezsitartozása – írja a napigazdasag.hu. Ez az összeg a tavalyi rezsitartozás ötöde. A legnagyobb gondot a gázszámlák befizetése jelenti a lakosságnak, az együttes tartozás itt a 44 milliárdot is átlépte. Az viszont tény, hogy a nyilvántartott földgázelmaradás csökkent a legnagyobb mértékben. A legkevesebb fejtörést a távhődíjak okozzák: ennél a rezsielemnél 18 milliárd forint szerepelt a márciusi tartozáskimutatásban.

Az adósságok negyven százalékának megfizetésére legalább egy éve várnak a szolgáltatók. Az egyéves, vagy annál is régebbi gáz-, villany- és távhőtartozások együttes értéke márciusban megközelítette a 37 milliárd forintot. A tapasztalat szerint a fizetési nehézséggel küzdő adósoknak nem csak egy tartozásuk van: a bank mellett a rezsicégek is gyakran követelnek különféle összegeket az érintettektől. A kiutat a családi csődvédelem jelentheti az érintetteknek, amely várhatóan szeptembertől lép majd életbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top