Aktuális

Lottó: elvitték az ötöslottó rekordnyereményét

Ismét hatalmas összegért játszottak a lottózók ezen a héten. A tét 5 milliárd forint volt, amit egy szerencsés játékos megnyert.

Mindenki eljátszott már a gondolattal, mire fordítaná a pénzt, ha megnyerné az ötöslottó fődíját, ami ezen a héten 5 milliárd forint volt. Most valaki ki is próbálhatja, ugyanis a héten egy telitalálatos szelvény született. A nagy nyeremény nem meglepő módon szinte az egész országot lázba hozta. Az emelkedő  ötöslottó-főnyeremény hatására egyre többen játszottak, ám a Szerencsejáték Zrt. szóvivője korábban a HVG-nek elmondta, a nyeremény nem halmozódhat a végtelenségig. Ha egy év alatt nem születik telitalálatos szelvény, akkor az összeget felosztják az utolsó sorsolás többi nyertese között.

A mostani lottónyeremény rekordszámba megy, az eheti 5 milliárdos fődíjnál eddig csak egyszer volt magasabb az elvihető pénzösszeg. 2003-ban ugyanis 5 milliárd 92 millió forintot nyert meg valaki. Ez után 2010-ben szintén jelentős summát vitt el egy szerencsés játékos, aki akkor 3 milliárd 177 millió forinttal lett gazdagabb.

Az e heti nyerőszámok az ötös lottón emelkedő sorrendben:

18, 55, 56, 83, 90

Joker: 677312

A lottó persze mindenkit lázban tart, a Bëlga zenekar még egy dal is írt róla:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top