Aktuális

Ők a világ legbefolyásosabb női

A Forbes magazin idén is Angel Merkelt választotta a világ legbefolyásosabb nőjének. A százas listára felkerült Taylor Swift, Beyonce és Angelinak Jolie is.

A Forbes magazin idén is Angela Merkelt választotta a világ legbefolyásosabb nőjének. A német kancellár megszakítás nélkül ötödik éve vezeti a listát, amelyen ezúttal Hillary Clinton amerikai politikus a második, Bill Gates emberbaráti tevékenységéről ismert felesége, Melinda Gates pedig a harmadik.

A tekintélyes amerikai pénzügyi magazin kedden ismertetett összesítésében Janet Yellen, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke érdemelte ki a negyedik helyet – tavaly még második volt –, míg az ötödik Mary Barra, a General Motors elnök-vezérigazgatója lett. A hatodik Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) francia igazgatója, a hetedik pedig Dilma Rousseff brazil elnök. A nyolcadik helyen Sheryl Sandberg, a Facebook egyik vezetője áll, őt Susan Wojcicki, a YouTube elnök-vezérigazgatója követi. A tizedik helyet Michelle Obama amerikai first lady foglalja el.

Ők a világ legbefolyásosabb női

Angela Merkel legnagyobb riválisa Hillary Clinton

A világ legbefolyásosabb nőinek listáját Angela Merkel összességében tizedik alkalommal vezeti, és a Forbes szerint kizárólag az idei összesítésben második Hillary Clinton fenyegetheti első helyét jövőre – amennyiben sikerül megszereznie a Demokrata Párt elnökjelöltségét, majd a 2016 novemberben esedékes elnökválasztáson a Fehér Házat. Clinton tavaly még a hatodik helyen szerepelt a Forbes listáján.

A 2015-ös összesítésben 19 huszonöt év alatti nő szerepel, köztük Taylor Swift énekes, aki a hatvannegyedik. Női államfőből nyolc, milliárdos nőből 15 van a listán, amelyen Beyoncé a 21., Angelina Jolie az ötvennegyedik.

A száz legbefolyásosabb nő túlnyomórészt a technológia, a politika, az üzleti és a pénzügyi élet, a média, a szórakoztatóipar, illetve a karitatív szervezetek világából került ki. Hatásukat a Forbes többek közt a vagyonuk és a sajtóban való megjelenésük alapján kalkulálta ki.

További cikkek Angela Merkelről az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top