Aktuális

Pünkösd: esős, borús időre készülj!

Pénteken napközben néhol csak 13 fokig melegszik a levegő. Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napsütés is várható.

Nem kedvez az időjárás hétvégén a szabadtéri rendezvényeknek. Sokfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. A zivatarokat helyenként jégeső, felhőszakadás és viharos széllökés is kísérheti. A Dél-Dunántúlon sok csapadék hullhat. A szél megélénkül, néhol viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16 fok között várható. Keleten melegebb lesz ma, ott akár 24 fok is lehetséges.

Esős, borús lesz a pünkösdFotó: Időkép/Rippel Erik

Szombaton sem javul az időjárás, túlnyomóan borult időre lehet számítani. Sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A legtöbb csapadék a Dunántúlon valószínű. A leghidegebb órákban 10-15 fok várható. Nappal az ország nagy részén 18-24 fokig melegszik a levegő. Pünkösd vasárnapján a Dunántúlon nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, másutt hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. Vasárnap is sokfelé várható eső, zápor, elszórtan zivatar is jöhet. A zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, a legmagasabb hőmérséklet 15-25 fok között alakul.

Pünkösdhétfőn már jobb lesz az időjárás. Még gyakran lesz erősen felhős az ég, többnyire csak rövid napos időszakok várhatók. Hétfőn 18-23 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top