Aktuális

Licit a gyermeköltözőben

A női öltöző különleges hely, a legjobb beszélgetések itt születnek anyák és lányaik, nagymamák és unokáik, és seregnyi rózsaszín dresszes, szinkronúszó nyolcéves között. Utóbbiak már törpekorban tudják, hogyan kell túllicitálni egymást. Egy budai uszoda öltözőjében hallottam az alábbi beszélgetést.

– Én nyáron New Yorkba utazom – dobja be minden átmenet nélkül az orrát az átlagosnál picit magasabbra biggyesztő barna kislány, aki a tökéletesnél egy lehelettel korrektebbül, a torka mélyén képezi a két szót: Núú Jórk. A többség nem nagyon tudja elhelyezni a fejében, hol is van ez, csak ketten logikázzák ki, ez olyan hely, ahova a magabiztos kislány utazik, és amit túl kell licitálni. Az egyik orrcsipeszes hableány nem is késlekedik sokáig:

– Én már voltam Afrikában!

– Húúúú! – jön az elismerő, mély morajlás, mert azért Afrika mégiscsak egy könnyebben befogadható infó New Yorkkal szemben. Szeretett volna még a piramisokról mesélni, de egy szőke, göndör hajú, kipirult arcú kislány nem engedi, muszáj neki is mondania valamit. Felszívja magát, nagyon elszánt, koncentrál, fejében az apró fogaskerekek vadul dolgoznak, aztán kicsi okos feje megszüli a választ:

– Nekünk van nyaralónk a Balatonon – böki ki.

A fogadtatás azonban lelombozza, Húúúú! helyett egy keserű fintor a reakció: mindenkinek van nyaralója a Balatonon. Nem is időznek sokat ennél a pontnál, megy a licit tovább: ki ült már repülőn, ki látta már az óceánt, ki utazik tető nélküli autóval a tengerhez… Fülsüketítően hangosak, kacagnak, dicsekednek, hevesen gesztikulálnak az öltöző színpadán.  

A nyaralás témakör úgy tíz perc után aztán kimerülni látszik, a beszélgetés épp elcsendesedne, amikor egy apró növésű, törékeny, fekete szemű kislány is végre összeszedi minden bátorságát, és irtó büszkén bekiabálja:

– Az én apukám meg rendőr! – a licit pedig újra beindul.

Olvasd el ezt is!

Így beszélget kutya és kisbaba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top