Aktuális

Ötmilliárddal több jut a fogyatékkal élőknek

Javulhatnak jövőre a fogyatékkal élő emberek életkörülményei. A költségvetési tervekben legalábbis már több tételben szerepelnek.

Ötmilliárd forinttal jut több jövőre a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának támogatására – írja az mno.hu. 2012-ben vezették be a rehabilitációs kártyát, melynek segítségével jelenleg 8566 cégnél 30 577 megváltozott munkaképességű ember dolgozik. A kártya a megváltozott munkaképességű embereket alkalmazó munkáltatóknak nyújt kedvezményt a 27 százalékos szociális hozzájárulás befizetése alól.

A szociális célú, nem állami szolgáltatások támogatása az idei összeghez képest jövőre 1,6 milliárddal, 77,7 milliárdról 79,4 milliárd forintra emelkedik. Új tételt képeznek még a megváltozott munkaképességűek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok, amelyekre 2016-ban várhatóan 180 millió forint jut. Pályázat útján összesen 34 milliárd forint áll rendelkezésre a költségvetésben akkreditált foglalkoztatásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top