Aktuális

Sztrájkra készül a BKV

Kétnapos sztrájkot hirdet öt BKV-szakszervezet június 11-én üzemkezdettől június 12-én üzemzárásig, amennyiben a béremeléssel kapcsolatos egyeztetések nem járnak sikerrel – írja NOL.hu.

A sztrájk a fővárosi HÉV, a metró és trolibuszközlekedésre terjed ki. Ezen felül egy kétórás figyelmeztető munkabeszüntetést is tartanak majd, amelynek pontos időpontját később jelölik meg. A sztrájkot akkor tartják meg, ha a béremelésre vonatkozó egyeztető tárgyalások addig nem járnak eredménnyel.

 A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és tagszervezetei március utolsó napján kezdeményeztek kollektív munkaügyi vitát a BKV munkavállalóinak idei béremeléséről, ami a mai napig nem hozott eredményt, emiatt jelentették be, hogy sztrájkolni fognak.

A szakszervezet követelései a következők: 3,5 százalékos béremelés, fejenként 200 ezer forintos cafeteriakeret, illetve 105 ezer forintos munkavállalói jutalomalap – írja a NOL.hu.

Forrás: Wikipedia/Kovács Ádám
Forrás: Wikipedia, Kovács Ádám

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top