Aktuális

Adóbevallás: 200 ezerbe is fájhat a késés!

Nem akarunk nyomasztani, de ha nem adod be holnap éjfélig az adóbevallásodat, az akár 200 ezer forintodba is kerülhet.

Az adóbevallás határidejét szigorúan be kell tartani, mert a mulasztási bírság maximuma 200 ezer forint – írja a hirado.hu. Szerencsére a NAV központi ügyfélszolgálatai rendkívüli nyitvatartással segítik az utolsó pillanatig halogatókat. Pánikra egyébként sincs semmi ok: a NAV a bírság kiszabásakor mérlegeli a körülményeket minden egyes adózó esetében.

Érdmes elolvasnod korábbi cikkünket, amelyben a tipikus hibákat vettük számba. Ha mégis becsúszik egy hiba, akkor az adóhatóság kérésére ki kell javítanod a bevallást. Amennyiben a kérésnek többszöri felszólításra sem teszel eleget, akár 20 ezer forintos bírságra is számíthatsz.

Nem számít hibának, mégis sokan járnak rosszul, ha elfelejtesz rendelkezni az adód 1+1 %-áról. Sajnos a nagy hajrában csak minden második ember tölti ki az egy százalék felajánlásáról szóló rovatot. Tavaly 23 milliárd forintról rendelkezhettek volna az adózók, de csak 12 milliárd forintról döntöttek. Idén figyelj oda erre is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top