Aktuális

Vasárnapi zárva tartás: kiflit ad a pékség, innivalót már nem!

Eddig azt hittem, hogy a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban minden részlet napvilágot látott, de rájöttem, hogy akad még néhány apróság. Döbbenten állok még most is.
  • Nem árulhatnak innivalót a pékségek!

A pékségek ugyan nyitva lehetnek vasárnap délig, de a hűtőjükben tárolt üdítőitalokat és ásványvizet aznap nem árusíthatják. Elképzeltük, ahogy bemegy egy család, egy-két nyűgös kisgyerekkel, akik (nyár lévén, vagy csak úgy) szomjasak. Meglátják az üdítőket és az ásványvizeket a hűtőben, megörülnek, de kiderül, hogy vasárnap azokat (a családtagok védelmében?) nem lehet megvenni. Ehhez képest a vasárnap is nyitva tartó boltokban mindent meg lehet vásárolni, beleértve az üdítőt, a vizet és a legkülönbözőbb alkoholtartalmú italokat is… Utóbbit ismét a családok védelmében?

Forrás: Kettős Mérce
Forrás: Kettős Mérce
  • Ki számít családtagnak? A menyed nem…

A kereskedők parlamenti képviselőkön keresztül tették fel azt a nagyon egyszerű kérdést, hogy miért nem számít családtagnak a vő és a meny? A minisztérium illetékesei szerint a vasárnapi zárva tartás törvényében segítő családtag alatt azt kell érteni, amit a Ptk. közeli hozzátartozók alatt ért. Márpedig a vő és a meny nem sorolható ebbe a kategóriába. Közeli hozzátartozó ugyanis csak a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó, a mostoha- és a nevelőszülő, valamint a testvér lehet.

Forrás: MTI/Czeglédi Zoltán
Forrás: MTI / Czeglédi Zoltán

További cikkek a vasárnapi zárva tartás témában az NLC-n:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top