Aktuális

Rehab Critical Mass – bicikli helyett kerekesszékkel vonulnak

Magyarországon mintegy félmillióan élnek valamilyen fogyatékossággal. Sokukkal találkozhatunk most vasárnap a belvárosban.

A fogyatékossággal élők életminőségének javításáért tartanak felvonulást és családi napot május 17-én, vasárnap Budapesten – közölte az MTI. Tavaly szeptemberben zajlott az első Rehab Critical Mass, akkor háromezren vettek részt a civil kezdeményezéssel létrehozott megmozduláson. A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a látásukban, hallásukban, mozgásukban, beszédükben vagy mentálisan akadályozott emberek mindennapjait megnehezítő akadályokra és hiányosságokra, melyek az érintettek és segítőik szerint haladéktalan megoldást igényelnének.

A felvonulás vasárnap 14 órakor indul a Clark Ádám térről, a 0 kilométerkőtől. A program az Erzsébet téren zárul, ahol kulturális és családi programokat, koncerteket tartanak, az esemény fizikailag és kommunikációjában is akadálymentes. A szervezők idén ötezer résztvevőre számítanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top