Aktuális

Feljelentés félmeztelen fotó miatt

Jó ötletnek tűnt engedély nélkül posztolni a félmeztelen fotót, a lány mégis feljelentette miatta a gyulai fiút.

A Gyulai Rendőrkapitányság személyes adattal való visszaélés vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy interneten megjelent fotó miatt. A feljelentést a fényképen szereplő lány tette, mert egyik osztálytársa tudta és beleegyezése nélkül osztotta meg egy közösségi oldalon a róla készült félmeztelen képet – olvasható az Inforádió oldalán.

A 17 éves lány a Fekete-Körösnél fürdőzött barátaival, majd átöltözés közben a társaság egyik tagja mobiltelefonnal lefotózta. A lány megkérte a fiút, törölje telefonjából a képet, aki azt ígérete ellenére sem tette meg. A lány hetekkel később a közösségi portálon talált rá félmeztelen fotójára, melyet egyik osztálytársa tett közzé. Azonnal töröltette a képet, majd a fiút feljelentette a rendőrségen.

A 18 éves K. Sándor a bűncselekményt elismerte, és elmondta, a felvételt készítő barátjától kapta a képet. Utólag nagyon megbánta, hogy feltöltötte a közösségi oldalra. Abban a pillanatban jó viccnek tűnt, nem gondolt rá, hogy baj is lehet belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top