Aktuális

Flashmobbal tüntettek a kecskeméti diákok

Nem csak a budapesti diákok képesek a hatékony véleménynyilvánításra. A hírös város tanulói az igazgatójukért fogtak össze.

A Facebookon szerveződött az a villámcsődület, amin a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium diákjai, tanárai és szimpatizánsai tüntettek kedden az igazgatójuk mellett – olvasható a baon.hu-n. A múlt heti képviselő-testületi ülésen ugyanis nem támogatták dr. Lukács Lajos igazgató intézményvezetői pályázatát. Igaz, hogy a végső döntést a Klik hozza meg, és az önkormányzatnak csak véleményezési joga van, a határozat sokak szerint mégis elfogadhatatlan.

A Megvédjük a Bányait Facebook-csoport szerint a közgyűlés lépése méltánytalan, érthetetlen és indokolatlan. Ezért kedd délután kb. kétszázötvenen gyűltek össze a gimnázium bejárata előtt, ahol a főszervező öregdiák rövid, de ovációt kiváltó beszédet tartott. Ezután a diákok “Je suis Lukács Lajos” és “Je suis bányais diák” feliratokat tartottak a magasba, majd az Illés együttes Miért hagytuk, hogy így legyen? dalát énekelték el a résztvevők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top