Aktuális

Matekérettségi: ilyet még nem láttak a diákok

Középszintű matekérettségin még nem látott feladatokat is kaptak az érettségizők. A szaktanárok szerint nehéz az első rész.

Az utóbbi évek talán legnehezebb feladatsorát kapták matematikából a középszinten érettségizők. Az első részben van ugyanis logikai feladat, ami egyáltalán nem szokványos – mondta az eduline-nak egy szaktanár.

Több mint nyolcvanezer diák kezdte meg a matekérettségit kedd reggel. A diákok véleménye megoszlik a feladatokról. Volt, akit meglepett a feladatsor, mások nehezebbre számítottak. Sokan nem értik, hogy miért volt ilyen nehéz a matekérettségi első része.

A második részben síkgeometria, egyenletrendszer és valószínűségszámítás is szerepelt. Ez már elvileg könnyebb, mint az első rész, így összességében egy megoldható érettségi feladatsort kaptak a diákok. A szaktanár szerint 100 százalékosra valószínűleg nem fogják tudni megírni a középszinten érettségizők.

A feladatsorok megoldásait az Eduline.hu-n találod.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top