Aktuális

Ismét újít a Facebook

A Facebook újítása segítségével mostantól megszabhatjuk, mennyi információt osztunk meg magunkról, ha a Facebook-fiókunkkal lépünk be egy weboldalra.

Egyre népszerűbb az a megoldás, hogy a Facebook adatlapunkkal lépünk be különböző webhelyekre. Ez sokkal kényelmesebb, hiszen nem kell külön regisztrálnunk, csak egy gombnyomás az egész. Igen ám, de eddig ezek az oldalak hozzáfértek a legtöbb személyes adatunkhoz, amit megadtunk a közösségi oldalon. Ennek most vége, mostantól mi állíthatjuk be, hogy milyen adatokat osztunk meg az adott webhely üzemeltetőivel. Egy felugró ablakban a “A megadott információk szerkesztése” szövegre kattintva mi választjuk ki, hogy minden adatot megosztunk-e azok közül, amiket az oldal látni kíván.

Azoknál az oldalaknál, ahova korábban regisztráltunk fiókunkkal, minden marad a régiben, de a Facebookon a beállításoknál letilthatjuk, hogy a harmadik fél továbbra is hozzáférjen az adatainkhoz, így a frissítéseinket már nem fogják látni.

Forrás: hvg.hu

További cikkek Facebook témában az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top