Aktuális

Érettségi tétel lett a nagycsalád

Az érettségizőknek az a feladatuk, hogy életszerűen is találkozzanak nagycsaládban élőkkel.

Kis család kis gond, nagy család nagy gond?” címmel társadalomismereti érettségi tétel idén a nagycsaládos lét. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének jogi referense, Borsos-Szabó Ágnes szerint van, aki népes családját sem érzi gondnak, mások viszont egy-két gyerek vállalását is problémaként élik meg.

Az érettségizőknek az a feladatuk, hogy életszerűen is találkozzanak nagycsaládban élőkkel, és interjúkat is készítsenek velük. Ebben is próbál segíteni az egyesület azzal, hogy a honlapján minden hónapban más-más nagycsalád vall önmagáról. Nyilatkoznak arról, hogy miért vállaltak több gyermeket, és arról, hogyan élik meg a nagycsaládos hétköznapokat.

Mint Borsos-Szabó Ágnes kifejtette, a nagycsaládosok csoportja nem homogén kategória, nagyon érdekes életutak rajzolódnak ki. Céljuk, hogy megmutassák: ha valaki gyermeket vállal, az nem az élete végét jelenti, hanem akár egy kiteljesedést is eredményezhet.

Forrás: inforadio.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top