Aktuális

Nepáli földrengés: magyar segítség indul

Magyar orvosok indulnak Nepál földrengés sújtotta térségébe.

A Debreceni Egyetem Különleges Orvos-és Mentőcsoportja (DEKOM) három orvossal és egy technikai személlyel indul Nepálba – írja a hirtv.hu. A szakemberek mintegy harmicmillió forint értékben visznek magukkal orvosi, diagnosztikai berendezéseket, gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket. A magyar mentőcsapat az ott élők kitelepítésében, majd az ideiglenes egészségügyi ellátórendszer felállításában és a betegek ellátásában szeretne segítséget nyújtani. Terveik szerint öt effektív munkanapot fognak a helyszínen tölteni.

A legfrissebb információk szerint már ötezer fölé emelkedett a nepáli katasztrófa áldozatainak száma. Másfélmillió embernek nincs mit ennie, ők élelmiszersegélyre szorulnak. A természeti csapás összesen 8 millió embert érint. A 44 Nepálban tartózkodó magyar közül csupán kettővel nem sikerült felvenni a kapcsolatot, 18 honfitársunk már elhagyta az országot. A külügy arra kért mindenkit, hogy a katasztrófa miatt halassza el a térségbe tervezett utazását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top