Aktuális

Piramisok vagy jégtáblák lesznek a Városligetben?

Javában dübörög a Liget Budapest Projekt. Tegnap rögtön két nyertest is hirdettek az Új Nemzeti Galéria-Ludwig Múzeum épületére kiírt nemzetközi meghívásos építészeti tervpályázaton.

Két, egymásnak forduló háromszögpiramis, illetve egy pagoda és néhány egymásnak csúszó jégtábla keresztezése nyerte el leginkább a magyar és külföldi szakemberekből álló zsűri tetszését – írja a nol.hu. A Pritzker-díjas Snøhetta és a szintén Pritzker-díjas SANAA tervét egyaránt kiemelkedő értékűnek ítélték, így rendhagyó módon mindkét pályamű az első helyre került.

Snøhetta nevéhez fűződik többek között a New York-i World Trade Center helyére tervezett September 11 Memorial Museum és a Norvég Nemzeti Opera épülete, míg a SANAA (Sejima and Nishizawa and Associates) építésziroda tervezte többek között a Louvre-Lens múzeum épületét. Szakmai és pénzügyi szempontok fogják eldönteni, hogy melyik épület adhat otthont a múzeumoknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top