Aktuális

Ízléstelenségből jelesre vizsgázott a Hír TV

Hatásvadásznak lenni nem bűn, de mindennek van határa. A Hír TV-nél valahogy nagyon kitolódtak a határok, ha egyáltalán léteznek.

Devecser és Kolontár nevét 2010. október 4-én az egész ország megjegyezte, 700 ezer köbméternyi lúgos kémhatású vörös iszap öntötte el a területet. Álmok és életek pusztultak el abban a néhány órában, a katasztrófa hatását pedig mind a mai napig súlyos teherként cipelik az áldozatok. 10 ártatlan élet, 150 súlyos sérült, számtalan lerombolt ház… Valakinek ezt jelenti Devecser, másnak viszont egy egyszerű hír, egy olyan katasztrófa, amiről lehet mit forgatni, amiről lehet hetekig beszélni. A Hír TV plakátjáról legalábbis ez derül, ők ugyanis arra büszkék, hogy elsőként tudósítottak a Magyarországon eddig példátlan méretű katasztrófáról. A dolgot tetézi, hogy egy végtelenül “ízlésesen” megkomponált képpel illusztrálták, mennyire menők is ők valójában, egy vörös iszappal teli női cipőről és egy virágcserépről azt gondolták, hogy pont megfelelő lesz. De hogy mire, az nem derül ki! Belegondolt valaki abba, hogy lehet, azt a női cipőt valaki a lánya esküvőjére vette, de már nem tudja felvenni, a virágcserépből kiborult muskátlit pedig éveken keresztül teleltették abban a pincében, amit szintén elöntött az iszap. Romba dőlt emberi sorsok vannak minden Devecseren készült kép mögött, nem csupán egy rekordnézettséget eredményező hír. A Hír TV miért nem arról számol be, hogy az általuk gyűjtött adományok érkeztek meg elsőként a helyszínre?

Ízléstelenségből jelesre vizsgázott a Hír TV

Nem vagyok álszent, az NLCafé is a hírekből él, 2015-ben nem beszélni egy számunkra fontos eseményről olyan, mintha meg sem történt volna. De van élet a kattintásokon túl is, mi ugyan nem vertük nagy dobra, nem csináltunk belőle citylightot, de 2010 októberében az NLC maroknyi csapat nem arra volt büszke, hogy elsőként hozta le a hírt, hanem arra, hogy hány teherautónyi adományt gyűjtött össze, és ez nagy különbség. Ha egy országos tévécsatorna elfelejti, hogy a hírek mögött emberek vannak, ott valami nagyon elcsúszott az értékrendben…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top