Aktuális

Már biztos: Svédországban maradhat Fruzsina

Svédországban maradhat Wilhelm Fruzsina. A lány nagynénjének van egy cége, ahová bejelentik majd a lányt.

Két magyar cég is rendel Fruzsina nagynénjének vállalkozásától termékeket, így a cégnek lesz annyi bevétele, hogy Fruzsinát is alkalmazhassa, és a család előteremtse a lány ellátásához szükséges összeget – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az értelmi sérült lányt a svéd hatóságok el akarták szakítani nagynénjétől, és vissza akarták küldeni Magyarországra. A tárca vezetője elmondta: a svéd adóhatóság azt jelezte, hogy nagyjából havi 90-100 ezer forint körüli lenne az az összeg, amely megfelelő színvonalú ellátást jelenthetne a lánynak. A magyar megrendelés nagyjából 15 ezer eurónyi bevételt jelenthet a rokon cégének, amelyből a költségek és közterhek levonása után is fedezni tudja a lány ellátását.

A külügyminiszter azt is elmondta, hogy a svéd gyámügyi hatóságok döntése alapján Wilhelm Fruzsinának április közepén el kell hagynia Svédországot, de a szükséges ügyek elintézése után visszatérhet Svédországba családjához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top