Aktuális

20 fokkal robban be az igazi tavasz

Már csak pár napot kell várni az igazi tavaszra!

A legfrissebb számítások szerint a jövő hét közepétől megszűnik a hideg levegő utánpótlása, egyre melegebb, szárazabb légtömegek áramlanak majd fölénk, így a hét második felében már kellemesen meleg, napos, hamisítatlan tavaszi időnek örvendhetünk – írja az Időkép. Addig azonban még szükség lesz a vastagabb kabátokra, a hét közepéig meglehetősen szeles, változékony időre van kilátás, elsősorban kedden akár nagy területen is viharossá fokozódhat az északi–északkeleti szél, és ezt követően is csak lassanként mérséklődik a légmozgás.

Vasárnap és a hét elején még gyakran lesz erősen felhős az ég, és záporok, a magasabban fekvő területeken hózáporok is kialakulhatnak, keddre virradóra pedig északkelet felől délnyugat felé haladva egy gyors mozgású csapadékzóna haladhat át az ország fölött többfelé okozva esőt, havas esőt, a magasabban fekvő tájakon akár havazást is.

A hét közepétől aztán egyre kevesebb lesz fölöttünk a felhő, egyre többet süt majd a nap, és a légmozgás is fokozatosan mérséklődik. Ezzel együtt határozott felmelegedés veszi kezdetét, megszűnnek a hajnali fagyok, és délutánonként is egyre melegebb időben lesz részünk, péntek-szombat környékén már a 20 fokot is elérheti a hőmérséklet.

20 fokkal robban be az igazi tavasz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top