Aktuális

Szabadnapot kaptak nagypéntekre a nő dolgozók

Nem kell dolgozniuk nagypénteken a Kaposvári Egyetem nő munkatársainak, hogy méltóan készülhessenek a húsvéti ünnepre. Szerkesztőségünk nem hagyta válasz nélkül a hírt.

A Kaposvári Egyetem egyik munkavállalója juttatta el a 444-hez azt a levelet, amely szerint az egyetem nő munkatársainak nem kell dolgozniuk nagypénteken. A Prof. Dr. Szávai Ferenc DSc rektor és Borbás Zoltán kancellár által aláírt levélben az áll, mivel közeleg a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, Jézus feltámadásának megünneplésére készülve arra az elhatározásra jutottak, a nő munkavállalókat mentesítik 2015. április 3-án a munkavégzés alól annak érdekében, hogy méltóképpen fel tudjanak készülni az ünnepre, családjaik számára biztosítani tudják a meghitt, békés együttlétet.

Vérbeli női szerkesztőség lévén azonnal felhördültünk vagy éppenséggel támogattuk a rektor kezdeményezését. Olvassátok el véleményeinket.

Eszter: “Azt szeretném, hogy akkor a férfimnak is adjanak szabadnapot péntekre, hogy együtt készülhessünk méltóképpen. Olyan aranyosak, hogy megengedik nekem, hogy az uramnak és parancsolómnak méltóképpen felkészülhetek az ünnepre, bocs, de jöjjön haza ő is porszívózni.”

Adri: “Kérem?! Értem én, hogy ezzel alapvetően jót akartak, csak az üzenettel nagy problémák vannak. Persze biztos van, aki örül a potya szabadnapnak, de azt inkább azért kapjam, mert így szeretnének jutalmazni a kemény munkámért. Egyébként meg akkor már a párom is lehessen otthon és hadd készüljünk együtt az ünnepre.”

Daniella: “Maga a kezdeményezés nem rossz, hogy többnapos ünnepek előtt kapjunk egy lélegzetvételnyi időt, főleg azok után, hogy a bevásárlásra konkrétan egy nap maradt. Olyan, mintha kapnánk egy új átmeneti vasárnapot. De ahhoz szerintem senkinek semmi köze, hogy egy vallásos ünnepre ki hogyan készül fel. Nehezen tudnám megemészteni, ha felsőbb utasításra kellene tojásokat festenem és rakott szoknyát vasalnom csak azért, hogy az előírtaknak megfelelően, meghitt hangulatban várjuk a locsolókat.”

Szilvi: “Ha a kiadóban is megadnák a szabadnapot, lenne időm fodrászhoz menni. Az egész olyan, mintha visszaugrottunk volna vagy harminc évet az időben. Emlékszem, nagyanyám hajcsavarókkal a fején dagasztotta a húsvéti kalácsot.”

Niki: “Ha már jó fejek akarnak lenni a nőkkel – mert tegyük fel, hogy tényleg –, akkor tegyék szabadnappá számukra a nemzetközi nőnapot! Jövőre úgyis keddre esik.”

Enikő: “Biztos van olyan, aki ennek a hírnek örül. Szerintem viszont el kellene már szakadni attól a felfogástól, hogy a nő helye a tűzhely mellett van. Egyébként pedig a férfiak is bátran kaphatnak szabadnapot, és főzhetik a sonkát.”

Judit: “Juj, nekem ez diszkrimináció. Érzékenyen reagálok arra, amikor közvetetten ugyan, de meg akarják mondani, mi a feladata egy nőnek. Adjanak inkább prémiumot, vagy küldjék haza a pasikat mosogatni!”

Gréta: “Nem a szándékkal van baj, hanem a pozitívnak hitt diszkriminációval. Nem szabadott volna nemhez kötni a kiváltságot. Javasoljuk, hogy jövőre a férfiak kapjanak lehetőséget a készülődésre!”

Adél: Én erre csak ironikusan tudok reagálni:

Szabadnapot kaptak nagypéntekre az egyetem női dolgozói

A rektor nem először került be a hírekbe, tavaly nem kis port kavart, amikor dress code-ot vezetett be az egyetem területére, betiltva többek között a dekoltázst, a túl rövid szoknyát, a strandpapucsot vagy a túlzott sminket, egyben előírta az ápolt hajat és körmöt, valamint arcszőrzetet. A rendelkezés országszerte komoly felháborodást váltott ki, a Kaposvári Egyetem harmadikos színészosztálya meztelenakcióval tiltakozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top