Aktuális

Szélvihar, hózápor várható ma – és ez nem április 1-jei tréfa!

Szélvihar jöhet, többfelé előfordulhat zápor is szerdán. Északon, északkeleten zivatar várható.

Szélvihar többfelé előfordulhat, helyenként 85-100 km/h körüli széllökésekre is számítani kell. Hajnalban 1-8 fok nappal 7-13 fok várható.

Kilenc megyére és a fővárosra szerdára is narancssárga, vagyis másodfokú, nyolc megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten van érvényben a másodfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken akár 90 kilométer/órásnál erősebb széllökésekre is számítani kell. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a szél miatt.

A nap folyamán jégeső, jégdara, sőt hózápor, havazás is lehet az Északi-középhegység és a Bakony magasabb részein, de az alacsonyabban fekvő területeken nem lesz megmaradó hó.

Szélvihar, hózápor várható ma - és ez nem április 1-jei tréfa!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top