Aktuális

Az ország kedvenc tanára: szívből jövő, kedves levelet írt a tanárnő a beteg diákjának

A budapesti Arany János Általános Iskola tanárnője, Dienesné Kertész Ildikó nem hagyta, hogy az otthon betegen fekvő kis tanítványa szomorkodjon. Beszámolt neki töviről hegyire mindenről, ami az iskolában történt.
Ne felejtsétek el, hogy keressük az ország kedvenc általános iskolai tanárát. Jelölni már nem lehet, de kövessétek a jelöltekről szóló cikkeinket. A bemutatásuk után végül majd ti szavazhatjátok meg, ki legyen az ország kedvenc általános iskolai tanára!

“Az alábbi levél jutott eszembe Dienesné Kertész Ildikóval kapcsolatban, amit az őszi szünet után írt a kislányomnak, aki beteg volt. Ezt azóta több ismerősömnek megmutattam, mert nem tudtam betelni vele!” – írta nekünk az egyik édesanya. Íme a levél:

Kedves Nóri!

Olvastam anyukád üzenetét, amiben leírta, hogy még holnap sem tudsz jönni. Ez sajnos nem jó hír. Remélem hamar meggyógyulsz! Mindenki jókedvűen, kipihenten jött ma suliba. Sajnos Emma szintén beteg, és délben Míra is haza ment, mert nagyon fájt a torka.

Az első órában mindenki elmesélte, mi volt a legjobb a szünetben, azután pedig gyakoroltuk az összeolvasást. Nem sok idő maradt a versek, énekek ismétlése után, így nem tanultunk új betűt. A munkafüzet 30. oldalán dolgoztunk, illetve a házi is itt van. Tesiórán futottunk, gimnasztikáztunk és sokat játszottunk csoportokban.

Matekórán elővettük azokat a számkártyákat, amiket anyuék év elején kivágtak, és én az első napon összeszedtem. Félretettük a 10-nél nagyobb kártyákat, és 0-5-ig, illetve 6-10-ig begumiztuk azokat. Olyat játszottunk, hogy a kezünkben volt a számkártya, mintha kártyát tartanánk, én mutattam a műveleteket, és adott jelre fel kellett emelni az eredmény számkártyáját.

Az ország kedvenc tanára: szívből jövő, kedves levelet írt a tanárnő a beteg diákjának

Mindenki nagyon ügyes volt. Azután a láncszámolást gyakoroltuk, szintén kártyákkal. Pl: 5-3+1-2+2=?

Az órán csak a tankönyvben dolgoztunk. 46/1.Hf. 46/2. *3. 47/2. 3.

Rajzórán festett az osztály Miklós bácsival, majd tehetségen dobókockával játszottunk “szerencsés játékot”, illetve furfangos feladványokat fejtettünk meg.

Röviden ennyit a mai napról. Holnap újra megírom, mit csináltunk. Gyógyulj meg hamar! Sok puszit küldenek a társaid is és én is!

Ildikó néni

Az ország kedvenc tanára: szívből jövő, kedves levelet írt a tanárnő a beteg diákjának

Az eddigi jelöltek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top