Aktuális

Andreas Lubitz: 10 tény a Germanwings másodpilótájáról

Ki volt az a férfi, aki az eddigi információk szerint szándékosan vezette a gépet annak 149 utasával a halálba? Összegyűjtöttük a legfontosabb tényeket.
  1. A 28 éves Andreas Lubitz egy német kisvárosban, Montabaurban élt szüleivel, mellette volt egy lakása Düsseldorfban.
  2. Kamaszkorától érdekelte a repülés. 14 évesen kezdett repülni a helyi vitorlázórepülő egyesületben, gyerekkori álma volt, hogy utasszállító gépeket vezessen.
  3. A férfinek a repülés mellett mániája volt a sport, rendszeresen futott, maratonversenyeken is indult.Andreas Lubitz: 10 tény a Germanwings másodpilótájáról
  4. 2013-ban csatlakozott a Germanwingshez. Kiemelkedő képességű pilótának ismerték, olyannak, aki “jó példát állít mások elé”.
  5. repülőgép lezuhanásáig 630 órát repült. 
  6. Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója szerint Lubitz tökéletes állapotban volt a repüléshez, teljesítménye mindvégig kifogástalan volt. Elismerte ugyanakkor, hogy hat évvel ezelőtt Lubitz tartott egy féléves szünetet a képzésében, ezt követően viszont gond nélkül átment a pszichológiai teszteken. A Bild szerint szerint depresszió és szorongás miatt kellett félbeszakítani a kiképzést.
  7. Ismerősei szerint Lubitz semmilyen jelét nem mutatta ennek, kifejezetten csendes, udvarias, barátságos ember volt. Szomszédai, barátai, volt trénerei mind azt állítják, nem tudják elképzelni, hogy szándékosan vezette a gépet a hegynek.Rendőrök Andreas Lubitz házánál
    Rendőrök Andreas Lubitz házánál
  8. Öngyilkosságra utaló búcsúlevelet a másodpilóta nem hagyott, viszont a rendőrség talált a laptopján egy levelet, amit a volt barátnőjéhez írt. Lubitz állítólag nem sokkal a légikatasztrófa előtt szakított vele, amit nagyon rosszul viselt.
  9. A fekete doboz felvételein a másodpilóta nyugodt, egyenletes légzése hallható, egészen a gép lezuhanásáig.
  10. Terrorista szervezetekkel kapcsolata nem volt. 

 Forrás: The Independent, The New York Times, Daily Mail, Bild

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top