Aktuális

Meghatározhatatlan izé jelképezi Magyarországot

Hát ez meg mi? Második, de még sokadik pillantásra is nehezen értelmezhető az a micsoda, amely Magyarországot hivatott képviselni a milánói világkiállításon.

Két guriga közt halszálkaszerű hajóvázban egy minipark: körülbelül így írható le az Életkert. A világkiállítás magyar pavilonja nem a pályázaton nyertes Malom, hanem a második helyezett Életkert lesz Milánóban – hiába tiltakozott a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építész Szövetség, a BME Építészmérnöki Kar középület-tervező tanszéke, a Mesteriskola, a Kortárs Építészeti Központ és még jó néhány intézmény, szervezet, magánszemély. A BME Középület-tervezési tanszékének tanárai állásfoglalásukban ekképp tiltakoztak a sámándobba oltott Noé bárkája ellen: “Tiltakozunk az ellen, hogy egy giccsbe hajló építészeti paródia képviselje Magyarországot a nemzetközi színtéren, mert ez ellentétes lenne az ország – mindannyiunk – érdekeivel.”

Meghatározhatatlan izé jelképezi Magyarországot

Ha esetleg nem éreznénk így is elég magyarosnak a keresztény és ősmagyar kombót, a pavilonban lesz “a magyar identitást kifejező” paprika is. Már kezdtük hiányolni.

Meghatározhatatlan izé jelképezi Magyarországot
Fotók: Facebook/Életkert Pavilon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top