Aktuális

7 híresség, akik 30 fölött lettek sikeresek

A legmeglepőbb sikertörténetek a bizonyítják, hogy sosincs késő, hogy valóra váltsd álmaidat, hogy felfedezd, megírd, megalkosd életed fő művét.

Türelem rózsát terem: ha minden egyes alkalommal, amikor ezt a mondást hallottam, kaptam volna egy százast, mára milliomos lennék – anélkül, hogy bármit is tettem volna. A mondás igaz azokra a ma már csodált vagy irigyelt, nagyon sikeres emberekre is, akiknek jó sok időt kellett várniuk ahhoz, hogy munkájuk gyümölcsét élvezzék. Legalább a harmincasokat fenyegető kiégést elkerülték, ahogyan azt is, hogy idő előtt feladják álmaikat. Íme, néhány inspiráló élettörténet.

J. K. Rowling

Elváltan, árván nevelte egyedül gyermekét egy fűtetlen, kopár edinburgh-i lakásban, amikor 31 évesen belekezdett a varázslótanonc, Harry Potter kalandjaiba. Több tucat kiadó ráadásul vissza is utasította az angol-klasszika filológia szakos bölcsész kéziratát. Ma már 1 milliárd dolláros üzletet jelent J. K. Rowling neve.

7 híresség, akik 30 fölött lettek sikeresek

Vivienne Westwood

A legendás, excentrikus divattervező, aki lovaggá ütésekor nem viselt bugyit az angol királynő színe előtt, a hatvanas években általános iskolai tanár volt, és a Portobello Road-i piacon árulta hétvégenként ékszereit. Később butikot nyitott. Első sikereit 5 évvel később érte el, amikor a Sex Pistols punkzenekart öltöztette kreációiba.

7 híresség, akik 30 fölött lettek sikeresek

Arianna Huffington

55 évesen hozta létre a Huffington Postot, a világ egyik legnépszerűbb híroldalát. Igaz, hogy tudatosan építette karrierjét: 16 évesen elhagyta szülőhazáját, Görögországot, hogy Cambridge-ben közgazdaságtant tanulhasson, harmincévesen már két könyv szerzője volt. Tévéshow-kat vezetett, sorozatokban szerepelt, mielőtt 2005-ben elindította a HuffPostot.

7 híresség, akik 30 fölött lettek sikeresek

Andrea Bocelli

A híres olasz tenor 12 évesen vakult meg. 34 éves koráig egyetlen normális szerepet sem kapott, addig bárokban zongorázott. 41 éves korában megjelent albuma, és a Sacred Arias a legsikeresebb klasszikus zenei szólóalbum lett – több mint 5 millió példányban kelt el.

Claude Monet

A francia impresszionizmus atyja 33 évesen festette meg az Impressziók: Napfelkelte című alkotását, amely a művészeti irányzatának névadója is lett. De igazán termékeny alkotói korszaka csak felesége halála után, egészen negyvenes évei elején kezdődött. Nem aratott osztatlan sikert műveivel: a hatalmas vízililiom-sorozatot például egyáltalán nem értékelte a korabeli közönség – nem úgy, mint most.

7 híresség, akik 30 fölött lettek sikeresek

Colonel Sanders

A Kentucky Fried Chicken alapítója, Harland Sanders volt tűzoltó, biztosítási ügynök, vasúti munkás, kereskedett acetilénlámpákkal, vezetett kompjáratokat üzemeltető céget és benzinkutat. A gazdasági válság idején kezdte árulni titkos recept szerint készült sült csirkéjét egy útszéli bódéban. 62 évesen!

7 híresség, akik 30 fölött lettek sikeresek

Jon Hamm

A filmipar sokat nyert volna, ha nem csak 36 évesen fedezik fel a Reklámőrültek Don Draperjét. 29 évesen még mindig pincérkedett, az első ügynöke nem is hitte, hogy valaha is viszi valamire. Egy szoftpornófilmeket gyártó cég művészeti osztályán dolgozott, míg rá nem mosolygott végre a szerencse.

És ez csak néhány kevésbé ismert példa volt, de a sort még hosszan folytathatnánk. Harrison Ford harmincas évei elejéig ácsként és asztalosként dolgozott Los Angelesben, a Zara divatcég alapítója, Amancio Ortega pedig pólókat hajtogatott, míg céget nem alapított, hogy most neki hajtogassák milliószám a pólókat. A McDonald’s atyja, Ray Kroc pedig papírpoharakkal és turmixgépekkel házalt 52 éves koráig!

7 híresség, akik 30 fölött lettek sikeresek

Szóval nem mindenki születik Mozartnak vagy csodagyereknek – a legtöbbünknek keményen és kitartóan kell megdolgozni a sikerért

Forrás: Fortune, Digital Synopsis

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top