Aktuális

Mostantól ez mind tilos a Facebookon

Új szabályokkal frissítette közösségi alapelveit a Facebook.

A Facebook közösségi alapelveit taglaló dokumentum legújabb verziója közel háromszor olyan hosszú, mint az előző változat volt.

Tilos mostantól a teljesen csupasz női feneket, valamint az olyan fedetlen női kebleket ábrázoló fotók közzététele, melyeken a mellbimbó is látszik. A tilalom kiterjed a digitálisan létrehozott tartalmakra is, beleértve azokat, melyek szatirikus vagy oktatási céllal készültek.

Tilos a megfélemlítés és a zaklatás, a gyűlöletbeszéd, a bűnözői tevékenység, de az önveszélyességgel kapcsolatos tartalmak közlése is.

A szabályozásban külön fejezetet kaptak a “veszélyes szervezetek”, a közösségi oldal így reagál a terrorcselekményekre, illetve az olyan szélsőséges szervezetek előretörésére, mint például az ISIS.

Monika Bicket, a Facebook tartalomszabályozásért felelős vezetője leszögezte: nem teszik lehetővé, hogy a terrorszervezetek, illetve azok tagjai jelen legyenek a Facebookon, de megakadályozzák azt is, hogy a felhasználók terrorcselekményeket, terrorszervezeteket dicsőítsenek, népszerűsítsenek a közösségi oldal felületein.

A szabályozásnak nem megfelelő bejegyzéseket, fotókat a Facebook törli, súlyosabb esetben pedig előfordulhat, hogy a tiltott tartalmakat közzétett felhasználót kitiltják a közösségi oldalról.

Forrás: BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top