Aktuális

Mellbevágó fotók a hétköznapi szexizmusról

Te észreveszed még, amikor méltatalanul bánnak veled, pusztán csak azért, mert nőnek születtél?

Allaire Bartel 23 éves brooklyni fotós. Határok című képsorozatával azokat a pillanatokat, mindennapi élethelyzeteket örökíti meg, melyekben nap mint nap szembe találják magukat a nők a szexizmussal és az erőszak bizonyos formáival.

A célja az volt, hogy megmutassa, a nők elnyomása, a bántalmazás és az erőszakos megnyilvánulások nemcsak izolált környezetben fordulnak elő, hanem a mindennapokban is sűrűn szembetalálkozunk velük, csak talán már észre sem vesszük.  

Mellbevágó fotók a hétköznapi szexizmusról

A fotósorozat ötlete akkor született meg, amikor Bartel egy fiatal szakmabeliek számára rendezett mentorprogramban vett részt tavaly. A képek megszületéséhez a témákat a saját és modelljei személyes történetei szolgáltatták.

“Nem kell ahhoz bántalmazó kapcsolatba élni, hogy az ember át tudja érezni ezeket a helyzeteket. A képek csak jelzések, hogy mindez veled és mindazokkal az emberekkel is megtörténhet, akiket a legközelebb érzel magadhoz.”

Mellbevágó fotók a hétköznapi szexizmusról

A sorozat elkészítésekor eredetileg két modellel dolgozott Bartel, egyiküket azonban annyira felkavarták az emlékek, melyek felidéződtek benne, hogy végül kiszállt a projektből.

Mellbevágó fotók a hétköznapi szexizmusról

A képeket egy New York-i galériában mutatták be. Bartel reményei szerint több eseményt is sikerül szervezni köréjük, s az így befolyt összegből női menedékhelyeket akar támogatni.

(via Buzzfeed)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top