Aktuális

Vége az erőszakos poénoknak: felfüggesztette a Music FM Bochkorék műsorblokkját

Mától nem viccelődnek azon, hogy a nők vagy buták, vagy szexuális tárgyak, vagy esetleg meg kell őket verni.

A történet ott indult, hogy a Bochkor Gábor, Pordán Petra és István Dani hármas kitalálta a Gyereket akarsz tőle, vagy szőke? című fantasztikus szavazó játékot. Az ízetlenkedést mindig lehet fokozni, példa volt erre a játék Szőke, vagy megütnéd? című “továbbfejlesztett” verziója, amelyen szerdán kacaghatott a magyar közönség. 

Csütörtök reggel Bochkorék elnézést kértek a történtekért, a rádió vezetése az Origo megkeresésére így reagált: 

“Nagyon sajnáljuk, ha egy egyoldalúan értelmező blogbejegyzést olvasva valakiknek az a képzete támad, hogy az adás a nők elleni erőszakra buzdítana. Ennek még a feltételezését is szeretnénk visszautasítani. Eddigi műsorainkban és kinyilatkoztatásainkban is hitet tettünk mindenféle erőszakos cselekedet, kifejezetten a nők elleni erőszak ellen. Tehát sem a szándék, sem a szerdai műsor nem volt szexista, aki hallgatta, tudja, hogy nem a nők ellen irányult, és nem csupán nők, sőt főleg nem nők szerepeltek azon a listán, amit a betelefonálónak szimpátia alapján minősíteni kellett. A Kettős mérce bloggere meglehetősen egyoldalúan reagált a lehet, hogy nem túl szerencsés című, de semmi esetre sem rossz szándékú adásra. Sajnáljuk. S hogy további félreértések ne születhessenek, ezt a műsorblokkunkat fel is függesztettük.”

A műsorblokkot tehát megszüntették, gratulálunk, hogy leesett, mi is volt a baj vele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top