Aktuális

Tudtad, hogy sok hajléktalannak van rendszeres munkája?

Minden ötödik hajléktalan dogozik. Bár számtalan dolog akadályozza a fedél nélkül élőket a munkavállalásban, jelentős részüknek a közhiedelemmel ellentétben igenis van munkája.

Bejelentett és rendszeres munkája is sokaknak van, ám a többség csak alkalmi munkákhoz jut. Többféle feladatot látnak el a biztonsági őrtől a piaci kisegítőig, de néhány hajléktalannak csak az egyik legnehezebb munka, a gyűjtögetés marad. A biztonságos háttér hiánya, a lakcímnélküliség, a tisztálkodás nehézségei, no és persze a testi-lelki betegségek is szinte alig leküzdhető akadályokat jelentenek számukra.

Csak a mostaninál jóval több speciális foglalkoztatási program tudna segíteni a hajléktalanokon. Ám még ilyen körülmények között is vannak olyan hajléktalanok, akik nemcsak magukon próbálnak segíteni, hanem önkéntes munkával más rászorulókon is.

Tudtad, hogy sok hajléktalannak van rendszeres munkája?

A Tudtad-e? kampány hétfőn indult. 20 munkanapon át, 20 egyszerű és közérthető mondattal hívják fel a figyelmünket aktuális, fontos társadalmi témákra, azok jogi szabályozására. A projektben közel harminc emberi jogi szervezet vesz részt.

Forrás: tudtade.blog.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top