Aktuális

Te tudod, milyen jogaid vannak?

Tudod, mi a teendő, ha túlzó helyszíni bírságot kapsz? Tudod, milyen kérdésekre tagadhatod meg a választ egy állásinterjún? Tudod, hány bevándorló él Magyarországon? – ezekre és még sok hasonlóan fontos, mindennapjainkat érintő társadalmi és emberi jogi kérdésre ad választ egy március 2-án induló kampány.

Egyszerűen megfogalmazott mondatokkal, karikatúrákkal illusztrálva tájékoztat a Tudtad-e? kampány aktuális, fontos társadalmi témákról, jogi szabályozásról és annak következményeiről. A projektben részt vevő közel harminc emberi jogi civil szervezet célja, hogy érthetőbbé és a mindennapi tudás részévé tegyen olyan témákat, melyekkel az emberek hétköznap találkozhatnak: menekültkérdés, a hajléktalanok és a fogyatékkal élők helyzete, illetve a szexuális kisebbségek ügye.

Tudtad-e, milyen jogaid vannak?

A Tudtad-e? figyelemfelhívó és ismeretterjesztő kampány hétfőn indul. 20 munkanapon át 20 egyszerű és közérthető mondat és hozzájuk kapcsolódva egy-egy Merényi Dániel (grafitember) által készített illusztráció igazít el a kérdésekben, kiegészülve egy háttéranyaggal, amely alaposabb tájékozódást tesz lehetővé, és bepillantást enged a témához kapcsolódó civil szervezetek munkájába. A csatlakozó civil szervezetek a mindennapi élet szinte minden területét lefedik, így garantált, hogy 20 nap múlva már tisztábban fogunk látni, akár női érdekekről, szegénységről vagy lakhatásról van szó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top