Aktuális

Terroristának hitték őket, pedig csak szülinapoztak

Születésnapot ünnepeltek, ám az ablakból úgy látszott, mintha az ISIS-t propagálták volna. Ez nem egy mém vagy egy rémtörténet, hanem egy valós rendőri akció rövid előzménye. A helyszín Svédország, a szereplők hétköznapi emberek.

Lufi nélkül nincs szülinap! Biztosan így gondolták ezt azok a fiatalok, akik Sarah Ericsson 21. születésnapját ünnepelték a svéd Karlskronaban. Az ablakba ugyanis egy 21-es számot ábrázoló lufipárt tettek. Azt azonban legmerészebb álmaikban sem hitték volna, hogy ennek kapcsán terrorostának hiszik őket. Egy járókelő ugyanis a léggömbök tükörképét látva azonnal bejelentést tett a rendőrségen, miszerint az egyik házban az ISIS-t éltető IS jelképet tettek ki az ablakba.

Terroristának hitték őket, pedig csak szülinapoztak

A 21 éves nő párja, Fabian Åkesson épp az ablakban állt, amikor meglátta a ház előtt sorakozó rendőrautókat. A szerv pár másodperc múlva kopogott is az ajtaján. Amikor kiderült, hogy ők csak szülinapot ünnepelnek, mindenki megkönnyebbült. A rendőrök végül megkérték a fiatalokat, hogy a további félreértések elkerülése végett vegyék ki az ablakból a lufikat. Ericsson elmondta: megérti, hogy jelentették a rendőrségnek esetet.

Forrás: Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top