Aktuális

NMHH: Nem sértett emberi méltóságot a Maksa-híradó

Az emberi méltóság alapvető értékét nem sértették meg, de a műsorszám korhatár-besorolása túl alacsony volt, ezért 100 ezer forint bírságot szabott ki a műsor médiaszolgáltatójára, a Hír TV-re.

A Médiatanács határozata szerint korhatár nélkül megtekinthető kategória helyett a 16 éven aluliaknak nem ajánlottként kellett volna műsorra tűzni a Hír TV szilveszteri Paletta műsorszámát, amelyben egy mondat erejéig szóba került a szexuális erőszak kérdése egy, Maksa Zoltán humoristával folytatott beszélgetés előtti viccrovatban.

A testület szerint az emberi méltóság alapvető értéke nem sérült, a médiatartalom abszurd jellege a nézők számára kiderült. A viccesnek szánt durva élcelődés azonban a 16 éven aluli gyerekek számára félreértelmezhető volt, ezért magasabb korhatár-besorolást igényelt volna: kizárólag 21 óra után, 16-os karikával vetíthették volna. Emiatt a Médiatanács 100 ezer forint pénzbírságot szabott ki a médiaszolgáltatóra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top