Aktuális

Mi köze a tanárnak ahhoz, hogy házasok-e a diákja szülei?

Vajon mire tanítja a gyerekeket az a tanár, aki olyan dolgokról mond ítéletet, amihez semmi köze, ráadásul még meg is szégyeníti miatta a szegény kisdiákot? Különösen pikáns, ha ezt éppen erkölcstanórán teszi.

Meghatóan szép és egyszerre felháborító a Népszabadság újságírójának, Doros Juditnak fia tanárnőjéhez írt nyílt levele. Az apropót az adta, hogy Kornél egyik nap “kisírt szemekkel, maszatos arccal jött haza az iskolából. Elmesélte, hogy erkölcstanórán a tanárnő mindenkit végigkérdezett, kinek házasok a szülei, és kinek nem. S azt is megkérdezte, miért élünk mi törvénytelen kapcsolatban?”

Arról már hallottunk, hogy milyen botrányos mondatok jelennek meg a tankönyvekben: a mai fiatalok kólától kába nyugatimádók, a nők matematikát alapelemeiben is felfogni képtelen, agysejt nélkül született lények. Az is előfordul, hogy a tanárok fénymásolják a könyveket, hogy abból tanítsanak. De mi hangzik el az órákon?

Ha tudtok a fenti erkölcstanórához hasonló esetről, osszátok meg velünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top