Aktuális

Hódít a politikai édesség Oroszországban

Politikai csokoládé forgalmazását kezdte el egy orosz cég. A bonbonosdobozok borítói az egykori szovjet propagandaplakátok mintájára készültek, és olyan feliratok olvashatók rajtuk, mint: "Férfiak és asszonyok, ne fecsegjetek! Obama lehallgat benneteket!"

A hazafias bonbonok mellett nyugati vezetők szatirikus portréit ábrázoló nyalókákat is piacra dobtak Oroszországban. A nyalókákon Barack Obama amerikai elnökről, Angela Merkel német kancellárról és Francois Hollande francia elnökről rajzolt karikatúrák találhatók. A bonbonkollekció egyik darabja viszont Vlagyimir Putyin orosz elnököt dicsőíti.

Forrás: //www.confael.ru/
Forrás: confael.ru

Az ilyesfajta kezdeményezések nem ritkák Oroszországban. Putyin 62. születésnapja alkalmából tavaly nyáron az orosz államfő képével díszített pólókat és pulóvereket árultak a Vörös tér melletti GUM-ban, amely Moszkva egyik legdrágább bevásárlóközpontja. Tavaly júniusban pedig a szibériai Novoszibirszkben egy olyan csokoládé került piacra, amelynek a csomagolásán egy orosz szupermen szerepelt a Krím-félszigettel a háttérben. A csokin a következő felirat jelent meg: “Krím – gyerünk, vedd el!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top