Aktuális

Három rendőrt sebesítettek meg lövöldözők Koppenhágában

Szombat délután két fegyveres nyitott tüzet a dán fővárosban, Koppenhágában. A tettesek egy civilt megöltek és három rendőrt megsebesítettek. Az eseményen jelen volt az a művész is, aki korábban karikatúrát készített Mohamed prófétáról.

A dán rendőrség nagy erőkkel keresi azt a két fegyverest, akik szombat délután nagyjából harminc lövést adtak le Koppenhágábanírja a Telegraph. A támadás egy kulturális rendezvény közelében történt, aminek központi témája a szólásszabadság volt. Az eseményen részt vett a francia nagykövet és Lars Vilks, az a svéd művész, aki korábban kutyatesttel ábrázolta Mohamed prófétát. A lövöldözésben egy ember meghalt, három rendőr pedig megsérült.

A dán eset alig több, mint egy hónappal az után történt, hogy terroristák a francia Charlie Hebdo szerkesztőségében 17 emberrel végeztek. A szatirikus hetilap szintén jelentetett meg korábban karikatúrát Mohamedről, ami nagy indulatokat váltott ki az iszlám radikálisok körében.

Három rendőrt sebesítettek meg lövöldözők Koppenhágában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top