Aktuális

Egy követendő kezdeményezés: autistákat alkalmaz egy autómosó

Az alkalmazottak 80 százaléka autista abban a családi vállalkozásban, amelyet azért alapítottak, hogy segítsék az autisták elhelyezkedését. John és Tom D’Eri, apa és fia már azon dolgoznak, hogy bővítsék köreiket, és a floridai autómosójukhoz hasonlókat hozzanak létre. A család 2013-ban azért indította a céget, hogy az apa másik fiának, az autista Andrew-nak munkahelyet teremtsenek. A 22 éves fiatalnak ugyanis nem sok esélye volt arra, hogy máshol munkába álljon.

A munkanélküliség a rendellenességgel élő emberek között 90 százalékos. A Rising Tide autómosóban 35 autista dolgozó van, néhányuk már előre is léphetett. A cég alapítása előtt a család két évet azzal töltött, hogy megtalálják a formát, amely a legalkalmasabb az érintettek foglalkoztatására. Azt remélik, ez a kezdeményezés megmutatja mindenkinek, hogy a munkaerő-piacnak az autisták is értékes tagjai lehetnek – írja a Huff Post.

A család azt tervezi, hogy 2016-ig három helyszínen, több mint 150 embert alkalmaznak majd. Tom szerint a munkaadóknak is fel kell ismerniük az értéket ezekben az emberekben: “Látni kell, hogy az autista munkaerő sokszínűsége értékes.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top