Aktuális

Hibázott a mormota, vádat emeltek ellene

Meglátta az árnyékát Punxsutawney Phil, így a tél még hat hétig is elhúzódhat. Legalábbis az amerikaiak hiedelme szerint, akik úgy gondolják, ha a mormota nem lát árnyékot, hamarosan megérkezik a tavasz. Már ha bízni lehet az előrejelzésében.

Előbújt vackából a híres mormota hétfő reggel fél nyolckor a nyugat-pennsylvaniai Punxsutawneyben. Ráadásul a felhős idő ellenére meglátta a saját árnyékát. Így elszálltak a hiú remények, várhatóan nem érkezik a megváltó tavasz.  

Fotó: pennlive.com
Fotó: pennlive.com

A kisváros 1887 óta a meteorológiai “mormotajóslás” központja. Minden évben február 2-án több ezren várják, hogy a mormotacsalád első tagja hogyan is viselkedik ébredése után. Ám a mormota előrejelzése nem igazán pontos, az amerikai hivatal adatai szerint ugyanis Phil egy évszázad alatt csak 17 alkalommal találta el a tél végét. Hihetetlenül hangzik, de igaz: két éve vádat is emeltek a mormota ellen, mert tévesen jósolt korai tavaszt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top