Aktuális

Megbolondul az időjárás szombaton

Megbolondul az időjárás szombaton. Az előrejelzés szerint az ország nyugati részén napos idő lesz, a keleti megyékben viszont marad a havazás. Persze riasztás is érvényben van szombaton. Mi pedig már nagyon várjuk a tavaszt.
Szombaton nyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap, főként északkeleten várható még eső, havas eső, havazás, majd délután ott is megszűnik a csapadék. A délnyugati, nyugati szél több helyen élénk, északkeleten erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és –4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. A várhatóan erős szél, és havazás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, elsőfokú (citromsárga) riasztást adott ki az északkeleti országrész kistérségeire, valamint figyelmeztetést öt megyére (Veszprém, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár–Bereg, Hajdú-Bihar).
 
Megbolondul az időjárás szombaton
 
Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, délelőtt keleten lehet még némi napsütés. Délelőttől délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék; nyugaton, északnyugaton és a Dunakanyarban havazásra, a Dél-Alföldön esőre, másutt esőre, havas esőre, hóra vegyesen számíthatunk. A változó irányú szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és –5, a havas, kevésbé felhős helyeken –6, –9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet –0 és +7 fok között alakul.
 
Forrás: MET.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top