Aktuális

Havazás: figyelmeztetést adott ki a rendőrség

A téli időjárási körülmények és a megváltozott útviszonyok miatt óvatosságot és fokozott figyelmet kér a rendőrség a közlekedőktől. Nem fog javulni a helyzet vasárnap!

A police.hu oldalon szombaton este közzétett felhívásában az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata azt írta: fontos, hogy a járművezetők alkalmazkodjanak a csúszós utakhoz és a romló látási viszonyokhoz.

Télies útviszonyok mellett a járművekkel indokolt nagyobb követési távolságot tartani, figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, a megváltozott manőverezési képességre és a gumiabroncsok csökkent tapadására – hívták fel a figyelmet.

Több száz munkagép, folyamatos rotációban dolgozik.

Dunántúlon több helyen nehezíti a közlekedést a havazás és a hófúvás, vasárnap hajnalban egy mellékutat le kellett zárni Veszprém megyében, de elzárt település nincs. A hófúvás veszélye miatt már három megyében narancssárga, vagyis másodfokú riasztások vannak érvényben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap reggel közölte: a Dunántúlon szombat kora reggel óta gyakorlatilag folyamatosan, változó intenzitással havazik. A legtöbb hó Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyében hullott.  Ezeken a helyeken kisebb-nagyobb hóátfúvásos szakaszok alakultak ki, így vasárnap hajnalban le kellett zárni a Bakonygyepes és Noszlop közötti négy számjegyű mellékutat, de elzárt település nincs az országban. Több száz munkagép dolgozik folyamatos rotációban.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a Dunántúlon vasárnap hajnalban több helyen előfordult, hogy járművek árokba csúsztak.

fotó: Időkép
fotó: Időkép

Ajka környékén már 10 centiméteri körüli a hóréteg. Az autópályák burkolata mindenhol vizes, sónedves, az M1-es komáromi és lébényi szakasza egyelőre latyakos. Az autósokat arra kérik, hogy aki útnak indul, csak a téli útviszonyokra megfelelően felkészített gépjárművekkel közlekedjen.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint vasárnap éjfélig veszélyjelzés van érvényben a havazás miatt: Veszprém, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében elsőfokú, a hófúvás miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy és Tolna megyére a havazás és a hófúvás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Csak a havazás miatt Bács-Kiskun és Pest megyére, valamint Budapestre is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

A viharos szél miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Figyelmeztetést adott ki a rendőrség

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top