Aktuális

Megdőlt az éjszakai melegrekord Budapesten

Szombatra virradóra Budapesten megdőlt a legmagasabb hőmérsékleti minimumrekord. Budapest-Lágymányoson volt a legenyhébb az éjjel.

A melegrekordot egy mediterrán ciklonnak köszönhetjük, melynek nyomán csapadékos, enyhe volt az éjszaka – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat közléséből. Mostanáig a január 24-i fővárosi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord 4,5 fok volt, amelyet Budapest belterületén mértek 1986-ban. Most viszont ennél is melegebb, 5,2 fok volt az éjjel Lágymányoson.

Szombaton azonban már hidegebb levegő érkezik, lehűl a levegő. Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között valószínű, a legenyhébb idő északkeleten várható. Késő este mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

A havazás és a hófúvás veszélye miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére szombatra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Ha kíváncsiak vagytok az időjárás további alakulására, itt találjátok részletes előrejelzésünket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top