Aktuális

Időjárás: rengeteg csapadék jön

Ha ránk hallgattok, főztök valami finomat, és otthon maradtok, vagy családlátogatásra mentek ezen a hétvégén. Szabadtéri programokat most nem javasolunk. Rém kellemetlen idő lesz.

Szombaton a melegrekordot hozó éjszaka után is marad a szeles, borongós, többfelé csapadékos idő – derül ki az Időkép előrejelzéséből. A Dunántúlon, a Börzsönyben és a Budai-hegyekben hóra, a középső tájakon estig vegyes halmazállapotú csapadékra, keleten viszont inkább esőre számíthatunk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kilenc megyére adott ki citromsárga figyelmeztetést a várható széllökések, havazás, hófúvás miatt. Kora délután 1 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

A hét utolsó napján hószállingózás, havazás továbbra is többfelé előfordulhat, keleten havas eső is eshet. Nyugaton a szél továbbra is viharos marad. A legmagasabb hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul.

Hétfőn a Dunántúlon folytatódik a szeles idő, elszórtan lehet még hózápor, hószállingózás, keleten akár eső, havas eső. Nyugat felől viszont szakadozni kezd a felhőzet. A hőmérséklet csúcsértéke -1 és +4 fok körül alakul.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top