Aktuális

Charlie Hebdo: 7 millió példány sem volt elég

Újranyomják a Charlie Hebdo című francia szatirikus napilap legutóbbi számát. A 12 áldozatot követelő merénylet utáni első számból mind a 7 millió példány elfogyott.

A francia médiában a “túlélők lapjának” nevezett újság utolsó példányait is kiszállítják szombat estig az újságosoknak. A terjesztő a hétvégén nyomja újra a lapszámot, s abból hétfőn további 300 ezret kapnak az árusok.

A 7 millió példányból 6,3 millió Franciaországban kelt el, 700 ezret szállítottak külföldre, legtöbbet Belgiumból rendeltek.

A túlélők január 14-én megjelent száma iránti érdeklődés nem csökken: az újságárusoknál – akik napról napra nagyobb példányszámban rendelik meg a terjesztőnél a lapot – már kora hajnalban sorban állnak az emberek, s a nyitást követő percekben elkapkodják az aznap kiszállított újságot.

A terjesztő jelezte, hogy a szerkesztőséggel megegyeztek: a történelmi lapszámot addig fogják újranyomni és terjeszteni, amíg van rá kereslet. Az újságosokon kívül egyébként több százezer példányt rendeltek vállalatok, intézmények és önkormányzatok is.

Laurent Sourisseau, művésznevén Riss, a Charlie Hebdo új lapigazgatója a Le Monde című napilapban kedden megjelent interjúban elmondta, hogy a következő szám nem a tervezetteknek megfelelően, január 28-án jelenik meg, hanem csak “valamikor a rá következő hetekben”.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top