Aktuális

Havazás és viharos szél jöhet!

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra a havazás és a várható hófúvások miatt.

Viharos széllel és csapadékkal érkezik a hidegfront hazánkba. Pénteken fokozatosan erősödik majd a szél, viharossá is fokozódhat. Péntek éjszaka az eső havas esőre, majd az éjszaka második felében, hajnalban havazásra vált. A hegyvidéki területeken meg is maradhat a hó, sőt le is tapadhat. 5 centiméternél nagyobb hóréteg a Dunántúl középső és északkeleti részének magasabban fekvő területein alakulhat ki. Ott hóátfúvások is lehetnek.

Szombatra a viharos szél miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A havazás miatt Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém, a hófúvás miatt Fejér és Veszprém megyére adott ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint pénteken a hőmérséklet kora délután 5-10, késő este 0 és plusz 7 Celsius-fok között valószínű. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között valószínű, a legenyhébb idő északkeleten várható.

A hétvégén és a jövő héten az évszaknak megfelelően hidegebb lesz az idő, az éjszakai órákban jóval fagypont alatti hőmérsékletre számíthatunk. Az utazóknak alaposabban fel kell készülni az utazásra, elindulás előtt tájékozódni kell a szomszédos országok hóviszonyairól, időjárásáról, valamint gondoskodni a téli autózáshoz szükséges hóláncról és egyéb felszerelésekről és a megfelelő ruházatról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top