Aktuális

Ilyen az élet a világ 7. legmocskosabb városában – fotók

Az oroszországi Norilsk bányász- és iparváros, ahol a légszennyezettség olyan súlyos, hogy ezzel kiérdemelte a világ 7. legszennyezettebb városa címet. 170 000 lakójával teljes elszigeteltségben élnek itt az emberek, a városba nem vezetnek utak, csak repülőgéppel lehet megközelíteni. A városban az emberek szörnyű körülmények között élnek, rengeteg a beteg ember, a halandóság magas. Elena Chernyshova fotósorozata a város és az itt élők mindennapjait mutatja be.

A régió óriás nikkel-, réz- és kobaltbányáiról híres, a várost és a bányákra épülő gyárakat még az 1930-as években emelték, a munkaerőt pedig a Gulagra ítéltek biztosították. Az embertelen élet- és munkakörülményeknek következtében emberek ezrei vesztették itt életüket.

A város ma évente 300 000 tonna nikkelt termel Oroszországnak, ami az ország nikkeligényének 96 százalékát, a világ 17 százalékát adja, de ezzel egy időben 2 millió tonnányi mérgező gáz kerül ki évente a levegőbe, ami nemcsak a klímát borítja fel teljesen, de az embereket is megbetegíti.

Megnézem
Összes kép (1)

 

 Forrás: featureshot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top