Aktuális

Már nem sokáig kell ízgulniuk a keresztfélévben felvételizőknek

Várhatóan csütörtökön határozzák meg az idei keresztféléves felvételi ponthatárait.

A pontszámokat a felvi.hu-n hozzák nyilvánosságra. A felvételizők szintén a www.felvi.hu oldalról elérhető e-felvételi felületén találják meg, hogy mely általuk megjelölt szakra kerültek be, valamint azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, az általuk megjelölt szakok ponthatárairól a hivatalos kihirdetést követően SMS-ben is kapnak értesítést.

Az alapképzések és osztatlan mesterképzések esetében a jogszabályi minimum ponthatár 260 pont, felsőoktatási szakképzéseknél pedig 220 pont. A 2015. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás során az általános jogszabályi minimumpontnál magasabb ponthatár ott alakulhat ki, ahol a felsőoktatási intézmény által az adott képzésre megállapított felvehető kapacitásnál többen jelentkeznek, így a jelentkezők között rangsorolni kell. Ahol a jelentkezők száma az intézmény által megadott kapacitásszámot nem éri el, ott a ponthatár a jogszabályi minimumpont, és minden érvényes felvételi pontszámmal rendelkező jelentkező felvehető.

A februárban induló keresztféléves képzésekre közel hatezren jelentkeztek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top