Aktuális

Gólyatábori erőszak: bűnpártolással gyanúsítják az ügyvédet

A rendőrség gyanúja szerint bizonyítékokat próbált eltüntetni annak a fotósnak az ügyvédje, akit az ELTE Tanító- és Óvónőképző Karának gólyatáborában elkövetett nemi erőszakkal gyanúsítanak – írja a nol.hu.

Mi is több alkalommal írtunk arról, hogy tavaly augusztusban az ELTE fonyódligeti gólyatáborában nemi erőszak történt. A tett elkövetésével egy fotóst gyanúsítanak, aki a később megjelent hírek szerint végig is fotózta a történteket. A nol.hu szerint négy hónappal a történtek után a férfi ügyvédjét bűnpártolási kísérlet gyanúja miatt hallgatták ki a rendőrök. Amikor az ügyvéd arról érdeklődött az nyomozóknál, hogy miért csak hónapokkal az eset után zárták ki az ügyből és gyanúsították meg, annyit válaszoltak, hogy “Isten malmai lassan őrölnek” – írja a lap.

A gyanú szerint az ügyvéd bizonyítékokat próbált elrejteni a hatóságok elől. A nol.hu-nak nem sikerült tisztáznia, milyen bizonyítékokról van szó, de annyi kiderült, hogy letartóztatása után a gyanúsított fotós megkérte jogi képviselőjét, hogy szedje össze a gólyatáborban maradt holmiját. A rendőrség viszont addigra már rég végzett a helyszíni szemlével, és lefoglalta mindazt, amire a bizonyításhoz szükség volt.

Korábban egyébként az Index arról írt, a szervezőket jól ismerő forrásokra hivatkozva, hogy a rendőrség nem találta meg a helyszínelés során azt az SD-kártyát, amin a fotók voltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top