Aktuális

Meghosszabbították a diplomamentő programot

Még többen kaphatnak segítséget.

A Diplomamentő program tavaly augusztusban indult el. Ennek keretében azok tanulhatnak ingyenesen nyelvet, akik az államvizsgán már túl vannak, nyelvvizsgájuk viszont nincs, ezért nem kaphatták meg a diplomájukat. A programban év végéig 490 képzés indult el, és 5400-an kezdtek el tanulni. Eddig 8 tanfolyam fejeződött be, és 40-en már sikeresen nyelvvizsgáztak – írja a hirado.hu.

A programot most egy évvel meghosszabbították. Hétfő óta ismét lehet jelentkezni a már meghirdetett februári képzésekre. Márciustól pedig új, hosszabb tanfolyamok is indulnak, a tapasztalatok ugyanis azt mutatták, hogy sokak tudása hiányos, ezért hosszabb időre van szükségük a sikeres nyelvvizsgához. “120 illetve 180 órás képzéseket márciustól már nem indítunk, ugyanakkor 360 órás képzéseket fogunk indítani, mert azt tapasztaltuk, hogy igény van erre, az elvárt alap szintű nyelvtudás nem mindenki esetében volt meg” – nyilatkozta Soós Andrea, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. támogatási és szolgáltatási főosztályvezetője.

Azokon a településeken, ahol sok a jelentkező, több tanfolyamot is indítanak. “Vannak olyan települések, ahol több tanfolyamra lenne szükség, ezeket is megpróbálja az OFA átcsoportosítani ebbe az irányokba” – mondta Légrádi Tamás, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke.

A Diplomamentő program keretében továbbra is angolul, németül és franciául lehet tanulni, a tanfolyamok pedig ingyenesek. Aki most jelentkezik, annak legkésőbb 2016. december 31-ig kell letennie a középfokú nyelvvizsgát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top