Aktuális

Pörög az online álláspiac

Nőtt a diplomához és nyelvtudáshoz nem kötött munkalehetőségek aránya is

A tavalyi évhez képest több mint negyedével nőtt az online álláshirdetések száma. Gyakori, hogy a fizikai munkát fedő pozíciókat is az interneten töltik be a Profession.hu éves jelentése szerint. Az év végén az értékesítés és kereskedelem kategóriában hirdették meg a legtöbb új pozíciót, és ezekre jelentkeztek a legtöbben.

Több a munkalehetőség azoknak, akik felsőfokú végzettséggel és nyelvtudással rendelkeznek, de folyamatosan növekszik az interneten meghirdetett és betöltött szakmunkák száma is. Az év végén 110 százalékkal több “kékgalléros” pozíciót töltöttek fel a cégek, mint tavaly ilyenkor. Idén 31 százalékkal több gyakornoki helyett hirdettek meg. A részmunkaidős és időszakos munkát keresők azonban továbbra sincsenek könnyű helyzetben, bár minden tizedik álláskereső ilyen munkára vágyik, pusztán fele ennyi szabad pozíció van a piacon.

Az egyes pozíciókat nézve, az év vége felé országos szinten a területi képviselőknek szóló állások voltak a legnépszerűbbek. Budapesten kiugróan sokan pályáztak asszisztenseknek és irodavezetőknek is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top