Aktuális

Mohameddel a címlapján jelenik meg szerdán a Charlie Hebdo

Hatvanezer helyett hárommillió példányban és 16 nyelven jelenik meg a lap következő száma.

A hetilap címlapját hétfő késő este mutatta be internetes oldalán a Libération című francia újság, amely szerkesztőségében helyet adott a Charlie Hebdo munkatársainak a múlt heti véres merénylet után.

A címoldalon a fehér turbánt viselő Mohamed próféta egy “Je suis Charlie” (Én vagyok Charlie) feliratú táblát tart a kezében, és egy könnycsepp csordul ki a szeméből. A prófétát zöld alapon ábrázoló karikatúra felett “Minden megbocsátva” felirat látható.

A hetilap legújabb száma szerdán jelenik meg hárommillió példányban, a korábban tervezett egymillió helyett. A múlt szerdai terrorista merényletben újságíróinak többségét elvesztő újság eddig 60 ezer példányban jelent meg. Az első egymillió példányból származó bevétel teljes egészében a lapé lesz. A kiadvány nyolcoldalas lesz a megszokott 16 oldallal szemben.

A Charlie Hebdo című szatirikus francia hetilap elleni, tizenkét áldozatot követelő terrorista merényletet  múlt szerdán követték el a szélsőséges iszlamista Kouachi-fivérek. A vérengzést követően múlt pénteken a 26 éves Amedy Coulibaly több túszt ejtett egy párizsi kóser élelmiszerboltban. Ez utóbbi túszdrámának négy ártatlan halálos áldozata volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top